Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 kesim tavuk butu
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tereyağ
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 tutam tuz
Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci yıkayıp, sıcak suda yarım saat bekletiyoruz, o sırada tavuk butlarını haşlıyoruz haşlanan tavuk butlarından 3 bardak tavuk suyu alıp pilav için ayırıyoruz.
- Pirinç hazır olduğunda kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletip süzüyoruz.
- Tencereye soğanı ve sıvı yağı alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz üzerine süzdüğümüz pirincide alıp, kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Kavurduğumuz pirinçlere baharatları tuzu 1. 5 kaşık tereyağını üzümü dolmalık fıstığı ve didiklediğimiz tavukları da ekleyip, suyunu da verdikten sonra demlenmeye bırakıyoruz.
- Pilav demlenirken hamuru da hazırlayıp uygun gördüğünüz bir kalıp, içini yağladıktan sonra kabuklarından ayrılmış bademleri dilek ettiğimiz biçimde diziyoruz.
- Hamuru kalıbın içerisine alıp, üzerine pilavı ek ediyoruz, kenarlarda kalan kısımları içe yanlışsız katlayıp üzerini büsbütün kapattın.
- Sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İftar sofralarınıza çok yakışacak deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun… 🥰 🌼🌟🌟💞💞
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
