Elmalı Islak Kurabiye

Elmalı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcakliginda margarin yahut tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (ben yarım ölçüde 3 su bardağı kullandım dikkatli eklemekte yarar var)
İç gereci;
- 3 adet elma
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
- Yarım çay kaşığı tarçın
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Elmalı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için şeker ve suyu karıştırıp 2 dk kaynattım soğuması için öteki bir kaba boşaltıp dolaba kaldırdım.
- Hamur için oda sıcaklığımdaki tüm gereçleri yoğurma kabına ekledim.
- Unu yavaş yavaş yoğururken ekledim. Ele yapışmayan yumuşak hamurumu dinlenmeye bıraktım.
- Ben yarım ölçü yaptım fakat yarım ölçüye 1 yumurta ekledim.
- İçi için elmalarımı rendeledim şekerle pişirdim. Benim elmalarım orta büyüklükteydi bu yüzden üç adet kâfi oldu siz elmalarınızın büyüklüğüne nazaran sayıyı değiştirebilirsiniz.
- Pişen elmalı harcıma ceviz ve tarçını ekleyip karıştırdım, kaseye aldım. Hamurumdan toplar koparıp elimle açtım içine elmalı harçtan yerleştirip yuvarladım.
- 180 derecede alt üst ayarda kurabiyem beyaz kalcak formda pişirdim. Benim kurabiyelerimin kimileri pembeleşti onların şerbeti çekme oranı daha azdı bu yüzden kızartmadan fırından alırsanız daha düzgün olur.
- Sıcak kurabiyemi soğuk şerbetle buluşturup hindistan cevizine buladım.
Elmalı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








