Elmalı Islak Kurabiye

Elmalı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcakliginda margarin yahut tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (ben yarım ölçüde 3 su bardağı kullandım dikkatli eklemekte yarar var)

İç gereci;

  • 3 adet elma
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Elmalı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için şeker ve suyu karıştırıp 2 dk kaynattım soğuması için öteki bir kaba boşaltıp dolaba kaldırdım.
  2. Hamur için oda sıcaklığımdaki tüm gereçleri yoğurma kabına ekledim.
  3. Unu yavaş yavaş yoğururken ekledim. Ele yapışmayan yumuşak hamurumu dinlenmeye bıraktım.
  4. Ben yarım ölçü yaptım fakat yarım ölçüye 1 yumurta ekledim.
  5. İçi için elmalarımı rendeledim şekerle pişirdim. Benim elmalarım orta büyüklükteydi bu yüzden üç adet kâfi oldu siz elmalarınızın büyüklüğüne nazaran sayıyı değiştirebilirsiniz.
  6. Pişen elmalı harcıma ceviz ve tarçını ekleyip karıştırdım, kaseye aldım. Hamurumdan toplar koparıp elimle açtım içine elmalı harçtan yerleştirip yuvarladım.
  7. 180 derecede alt üst ayarda kurabiyem beyaz kalcak formda pişirdim. Benim kurabiyelerimin kimileri pembeleşti onların şerbeti çekme oranı daha azdı bu yüzden kızartmadan fırından alırsanız daha düzgün olur.
  8. Sıcak kurabiyemi soğuk şerbetle buluşturup hindistan cevizine buladım.

Elmalı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Pamuk Kek
Fırında Sebze Börek
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)
Enginarlı Pilav
Sarımsaklı Ekmek
Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |