Pekmezli Muhallebi Tarifi (Harire)

Pekmezli Muhallebi Tanımı (Harire) İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Süslemek için;

  • Kırılmış ceviz yahut nar

Pekmezli Muhallebi Tanımı (Harire) Nasıl Yapılır?

  1. Un, süt, şeker ve suyu tencereye alıp topak kalmayacak biçimde çırpın.
  2. Pekmezi de ekleyip karıştırın.
  3. Ocağın altını açıp daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin.
  5. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  6. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
  7. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!.

Pekmezli Muhallebi Tanımı (Harire) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Haşhaşlı Mini Börek
Piyano Kek
Pankek
Patatesli Yumurta
Pudingli Bisküvi Pastası
Hdabla | © 2025 |