Pekmezli Muhallebi Tarifi (Harire)
Pekmezli Muhallebi Tanımı (Harire) İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Süslemek için;
- Kırılmış ceviz yahut nar
Pekmezli Muhallebi Tanımı (Harire) Nasıl Yapılır?
- Un, süt, şeker ve suyu tencereye alıp topak kalmayacak biçimde çırpın.
- Pekmezi de ekleyip karıştırın.
- Ocağın altını açıp daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra tarçını ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
- Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!.
Pekmezli Muhallebi Tanımı (Harire) Fotoğraflı Yapılışı









