Pekmezli Kabak Tatlısı (Mutlaka Deneyin)

Pekmezli Kabak Tatlısı (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kadar kabuğu ince soyulmuş dilimlenmiş kabak
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • Yarım çay bardağı üzüm yada dut pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Çay kaşığı ucunda toz tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 adet karanfil ( isteğe bağlı)

Üzerini süslemek için;

  • Tahin yada kaymak
  • Ceviz yada toz fındık

Pekmezli Kabak Tatlısı (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

Selam aleyküm arkadaşlar soğuk kış günlerinde herkesin beğenerek tükettiği öbür tanımlardan biraz farklı olan kabak tatlısı tanımı verecem😋

Bu tanımı denedikten sonra diğer tanım denemeyeceksiniz👌
Bu tanımı yemek. Com ferhat şef tarifidir👍
Benden söylemesi bi defada olsa kesinlikle deneyin👍

Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin. Deneyecek olanlar fotoğraf ve yorum paylaşın lütfen😉

  1. Öncelikle bir borcam yada kalın tepsiye dilimlenmiş kabakları kabuk kısmı alta gelecek biçimde dizelim. Üzerine 1 su bardağı dolusu toz şekeri üzerlerine eşit olacak biçimde dökelim.
  2. Üzerini jelatinleyip dolaba kaldırıp bi kaç saat yada bir gece bekletelim.
  3. Sonra sulanmış kabakların altta biriken suyu bir cezveye boşaltalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yalnızca 45 dakika denetimli pişirelim.
  5. Pişen kabaklara çatal ucu yada bıçak ucunu batırarak yumuşak olup olmadığını denetim edin.
  6. Kabaklar pişerken kenarda duran içi su koyduğumuz cezveye çay bardağındaki pekmezi ve suyu koyup bi taşım kaynatıp bir adet karanfil ve toz tarçın ekleyip ocak’tan indirip sonra karanfili içinden kaşıkla çıkaralım ki acımsı bi tat vermesin istemeyen tarçın ve karanfil eklemeyebilir.
  7. Fırından kabakları çıkarıp her dilimlenmiş kabakların üzerine kaynar pekmezli suyu eşit olarak yavaş yavaş dökelim. Bu formda yarım saat bekletip sonra bir büyük kaşık yada çatalla dilimlenmiş kabakları fotoğrafta görüldüğü formda kabuklu kısmı üste gelecek halde çevirin.
  8. Üzerine jelatin geçirerek birkaç saat bekletin böylece içindeki suyu kabak içine çekilecek.
  9. Tatlımız servise hazırlarken üzerine tahin yada kaymak gezdirerek ceviz yada fındık serpip afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
  10. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet şifa olsun.
  11. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın☺️

Pekmezli Kabak Tatlısı (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Kek
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)
Pancar Kavurması
Lotus Cheesecake
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı
Fırında Püreli Somon
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet