Pazı Mıhlama (Yöresel)

Pazı Mıhlama (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bağ pazı
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yaş nane ( yoksa kuru nane)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta

Pazı Mıhlama (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pazıları yıkayıp, ayıklayıp, ne ince ne kalın olmayacak halde doğrayınız.
  2. Doğranmış pazıları bol suda yıkanır. Süzülmesi için bir kenara bırakılır.
  3. Ayrı bir tencerede tereyağını ve sıvı yağ alıp erimesi için bekleriz.
  4. Eriyen yağın içine soğanları ince olacak halde jülyen biçimde doğrayınız. Sarımsakları incecik doğranır.
  5. Doğranmış soğanları ve sarımsakları kavrulmaya bırakılır.
  6. Kavrulan soğanların ve sarımsakları üstüne doğradığımız pazıları ve yaş naneleri yoksa kuru nane ek edip yumuşayana kadar pişiriniz.
  7. Yumuşayan pazıların üstüne göz göz çukurlar açıp yumurtaları içlerine kırınız.
  8. Bu halde kısık ateşte yumurta pişirene kadar pişirilir. Üzerine son olarak pul biber serpilir. Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.

Pazı Mıhlama (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmaniye Tadında Saray Helvası
Taco Birria (Meksikan Tarifi )
Tarçınlı Kek (Videolu)
Cevizli Şerbetli Tatlı
Pideli Köfte (Ev Usulü)
Evde Pratik Sushi
Hdabla | © 2025 |