Patlıcanlı Patatesli Oturtma

Patlıcanlı Patatesli Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 300-400 gram kadar kıyma
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 300 ml sıcak su

Üzeri için ;

  • 1 adet dilimlenmiş domates

Patlıcanlı Patatesli Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup bir parmak kalınlığında halka formunda doğranıp tuzlu suya alınır.
  2. Acısı çıkan patlıcanlar sudan alınıp kurulanır ve az yağ döktüğümüz tencerede gerili önlü kızartılır.
  3. Tüm patlıcanlar kızartılıp kenara alınır.
  4. Tekrar tıpkı tencereye sıvı yağını döküp yemeklik doğranmış soğan alınır üzerine kıyması ve sarımsağı eklenerek kavrulur.
  5. Kavrulan kıymaya salçası, baharatları eklenir hepsi bir karıştırılıp tencereye düzelterek yayılır.
  6. Bundan sonra karıştırma süreci yapmadan üzerine halka halinde doğranmış patatesler dizilir.
  7. Onun üzerine kızartılan patlıcanlar dizilir.
  8. Domates dilimleri eklenip suyu verilir.
  9. Orta ateşte biraz pişince fırına alınır 15 dk kadar da fırınlandıktan sonra yemek servis edilebilir. Afiyet olsun 🌹 (fırına atmak kaide değil dileğe göre).

Patlıcanlı Patatesli Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek (Videolu)
Doğaçlama Köstebek
Ferahlatıcı Klasik Churchill (Çörçil) Tarifi
Fırında Lokum Gibi Patatesli Biftek Tarifi
Frambuazlı Cheesecake
Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)
Hdabla | © 2025 |