Patlıcanlı Patatesli Oturtma
Patlıcanlı Patatesli Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 300-400 gram kadar kıyma
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 300 ml sıcak su
Üzeri için ;
- 1 adet dilimlenmiş domates
Patlıcanlı Patatesli Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulup bir parmak kalınlığında halka formunda doğranıp tuzlu suya alınır.
- Acısı çıkan patlıcanlar sudan alınıp kurulanır ve az yağ döktüğümüz tencerede gerili önlü kızartılır.
- Tüm patlıcanlar kızartılıp kenara alınır.
- Tekrar tıpkı tencereye sıvı yağını döküp yemeklik doğranmış soğan alınır üzerine kıyması ve sarımsağı eklenerek kavrulur.
- Kavrulan kıymaya salçası, baharatları eklenir hepsi bir karıştırılıp tencereye düzelterek yayılır.
- Bundan sonra karıştırma süreci yapmadan üzerine halka halinde doğranmış patatesler dizilir.
- Onun üzerine kızartılan patlıcanlar dizilir.
- Domates dilimleri eklenip suyu verilir.
- Orta ateşte biraz pişince fırına alınır 15 dk kadar da fırınlandıktan sonra yemek servis edilebilir. Afiyet olsun 🌹 (fırına atmak kaide değil dileğe göre).
Patlıcanlı Patatesli Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














