Patlıcanlı Kebap

Patlıcanlı Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ortasına koymak için:

  • Soğan
  • Domates
  • Biber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 su bardağı su

Patlıcanlı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı, ve biberleri rondodan geçirip kıymaya ek edip yoğurdum. Modüller alıp yuvarlak formuna getirdim.
  2. Patlıcanları 3 parmak kalınlığında kestim.
  3. Patlıcan köfte biçiminde fırın kabına dizdim.
  4. Ortada kalan yere soğan, domates, biber koyup 180 derecede alt üst ayarda biraz kızarttım.
  5. Kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine salça, kırmızı toz biber,sıvı yağ, su karışımını döküp tekrar fırına verdim. Fakat bu sefer üzerine pişirme kağıdını ıslatıp koydum. O halde de biraz daha pişti.
  6. Not : pişirme mühleti her fırında farklılık gösterir o yüzden müddet vermiyorum. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.

Patlıcanlı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puding Dolgulu Kek
Etli Pirinç Pilavı
Köfteli Patlıcan Sarma
Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası
Cevizli Güllaç
Kuru Meyveli Kek
Hdabla | © 2025 |