Patlıcanlı El Açması Gözleme

Patlıcanlı El Açması Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Gözleme (patlıcanlı) için;

  • 6,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı

İç materyali için;

  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 100 gram kadar kıyma
  • 2 adet kabukları soyulmuş rendelenmiş domates
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Patlıcanlı El Açması Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar küp doğra, tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika beklet -soğanlar küp küp doğra tıpkı biçimde biberler ve domateslerde doğranır.
  2. Tereyağı ve zeytinyağının içerisinde soğanlar biberler ve kıyma sotelenir, üzerine doğranmış domates ya da rende domates eklenir en son suyu uygunca sıkılmış olan patlıcanlar eklenir, 5 dakika daha sotelenir altı kapatılır, dinlenmeye bırakılır. Tuzunu kavurma esnasında ekleyebilirsiniz.
  3. Altı bardak undan sonrasını gerekirse ekleyin yumuşak bir hamur yoğur ve 20 dakika mayalandır.
  4. Pişireceğiniz tava boyutuna nazaran biçim verip (bol un yardımıyla tezgah üzerinde açtım, bezeleri tek tek tuttum, mandalina büyüklüğü yeterli) içerisine hazırlamış olduğunuz patlıcanlı iç harçtan yarısına kadar konur ve hamurun öteki yarısı üzerine kapatılır, kenarları el yardımı ile yeterlice kapatılır ve pişirme tavasına yerleştirilir.
  5. Arkası önü kızarmaya başladığında üstüne ve altına bol tereyağı sürüp tekrar kızartıp servis, deneyenlere afiyet olsun.
  6. Evdeki kişi sayısına nazaran bezeleri ayırıp, iki tıp yaptım,toplamda sekiz tane çıktı kalan hamuru sonraki gün pişi olarak değerlendirdim, kapalı bir biçimde buzdolabında sakladım.

Patlıcanlı El Açması Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Güveç
Köz Biber Mezesi
Kahve Yanı İkramlık Toplar
Borcam Kebabı
Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)
Mangolu Pastırma Ruloları
Hdabla | © 2025 |