Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet patlıcan
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Sosu için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iki adet patlıcani küp küp doğrayalım ,üzerine tuz serperek bir kase içerisinde 1 saat kadar bekletelim.
  2. Daha sonra tencerenin içerisinde soğanı ,yeşil biberi ve salçasını alarak kavuralım, patlıcanları elimizle uygunca suyunu sıkarak tencerenin içerisine alalım, ortalama 20 dk pişirelim.
  3. İç harcımız soğurken biz sosumuzu hazırlayalım, bir kase içerisine yarım su bardağı süt, yarım su bardağı su, yumurta un ,sirke ,sıvı yağ ,yarım paket kabartma tozunu alarak çırpalım.
  4. Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkanın her yerine gelecek biçimde hazırladığımız sostan güzelce sürelim.
  5. Yufkanın kenar kısımlarını katlayalım, katladığımız kısma hazırladığımız iç harcımızı yerleştirerek çok sıkı olmadan rulo haline getirelim.
  6. Daha sonra belli aralıklarla keserek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri yerleştirelim.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürerek ve çörek otunu sarpiştirerek 180° fırında ortalama 30- 35 dakika kadar kızarana kadar pişirelim ,harika bir börek oluyor deneyecek olan herkese afiyet olsun☺️.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Tarifi
Mercimek Köftesi
Muhallebili Güllaç
Milföy Poğaça
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane)
Havuç Mezesi
Hdabla | © 2025 |