Patlıcanlı Börek
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ince bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Sos için :
- 1 tam yumurta, 1 yumurta akı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 100 ml süt
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı, susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı alacalı soyup, minik küpler halinde doğrayalım.
- Bol tuzlu suda yarım saat bekletip, yeterlice süzelim.
- Bir tavaya zeytinyağ koyalım.
- Küp doğranmış soğanı diriliğine gidene kadar kavuralım.
- Üzerine küp doğranmış kapya biberi ek edip, 5 dk daha kavuralım.
- Domates ve salçayıda ekleyip, 1 dk karıştıralım.
- Patlıcanı, baharatı ve bulguru ekleyip, 1-2 dk herşey birbirine karışana kadar karıştıralım.
- 1 çay bardağı su ek edip, kısık ateşte tavanın üzeri kapalı olacak halde suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son tavanın kapağını açıp, orta ateşte 1-2 dk daha karıştıralım.
- İç harç hazır olunca soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Sos : tüm gereçleri tel çırpıcı ile çırpalım.
- Yufkayı ikiye bölün. Yarım daire formunda olacak.
- Yufkanın her yerine sostan sürün.
- Yufkanın uzun kenarına iç harçtan koyup, rulo halinde sarın.
- Tepsinin orta kısmından başlayarak, spiral bir formda koyun.
- Diğer yufkalarada birebir süreci yapın ve birinci yufkanın etrafına sara sara tüm yufkaları tepsiye dizin.
- Kalan sosu yufkanın üzerine sürün.
- Bol susam şerpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 30 dakika pişirin.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















