Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Sos için :

  • 1 tam yumurta, 1 yumurta akı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 ml süt

Üzeri için :

  • 1 yumurta sarısı, susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı alacalı soyup, minik küpler halinde doğrayalım.
  2. Bol tuzlu suda yarım saat bekletip, yeterlice süzelim.
  3. Bir tavaya zeytinyağ koyalım.
  4. Küp doğranmış soğanı diriliğine gidene kadar kavuralım.
  5. Üzerine küp doğranmış kapya biberi ek edip, 5 dk daha kavuralım.
  6. Domates ve salçayıda ekleyip, 1 dk karıştıralım.
  7. Patlıcanı, baharatı ve bulguru ekleyip, 1-2 dk herşey birbirine karışana kadar karıştıralım.
  8. 1 çay bardağı su ek edip, kısık ateşte tavanın üzeri kapalı olacak halde suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. En son tavanın kapağını açıp, orta ateşte 1-2 dk daha karıştıralım.
  10. İç harç hazır olunca soğuması için bir kenarda bekletelim.
  11. Sos : tüm gereçleri tel çırpıcı ile çırpalım.
  12. Yufkayı ikiye bölün. Yarım daire formunda olacak.
  13. Yufkanın her yerine sostan sürün.
  14. Yufkanın uzun kenarına iç harçtan koyup, rulo halinde sarın.
  15. Tepsinin orta kısmından başlayarak, spiral bir formda koyun.
  16. Diğer yufkalarada birebir süreci yapın ve birinci yufkanın etrafına sara sara tüm yufkaları tepsiye dizin.
  17. Kalan sosu yufkanın üzerine sürün.
  18. Bol susam şerpiştirin.
  19. Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 30 dakika pişirin.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Limonlu Kek
Yulaflı Omlet
Erişte (Videolu)
Şekli Şahane Elmalı Kurabiye
Dibedip (Mardin Usulü)
Nokul
Hdabla | © 2025 |