Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tavada küçük doğradığımız soğanları kavuralım.
  2. Kavrulan soğanlara yeniden küçük doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Domateslerin kabuklarını soyarak rondodan geçirelim ve salçayı da ek ederek kavruduğumuz materyallere ekleyelim.
  4. Baharatları ve tuzu da ekleyerek küp halinde doğradığımız ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkardığımız patlıcanları da ek edip kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen iç harcımız büsbütün soğuyana kadar bekletelim.
  6. Yufkaların her yerine eşit halde sosu sürelim.
  7. Her yufkanın kenarına şerit halinde uzunlamasına iç harcı koyup çok sıkı ya da çok gevşek olmayacak biçimde rulo halinde saralım.
  8. Sardığımız yufkaları parmak boyutlarında keserek üzerlerine yumurta sürüp susam serpelim ve evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Kakaolu Ve Limonlu Kek
Kıymalı Yaprak Sarması
Glutensiz Mısır Ekmeği (Tavada)
Terbiyeli Etli Sebzeli Haşlama
Bir Yaş Bebeği İçin Yulaf Ezmeli Tarifi
Hdabla | © 2025 |