Patlıcanlı Börek
Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tavada küçük doğradığımız soğanları kavuralım.
- Kavrulan soğanlara yeniden küçük doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Domateslerin kabuklarını soyarak rondodan geçirelim ve salçayı da ek ederek kavruduğumuz materyallere ekleyelim.
- Baharatları ve tuzu da ekleyerek küp halinde doğradığımız ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkardığımız patlıcanları da ek edip kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim.
- Pişen iç harcımız büsbütün soğuyana kadar bekletelim.
- Yufkaların her yerine eşit halde sosu sürelim.
- Her yufkanın kenarına şerit halinde uzunlamasına iç harcı koyup çok sıkı ya da çok gevşek olmayacak biçimde rulo halinde saralım.
- Sardığımız yufkaları parmak boyutlarında keserek üzerlerine yumurta sürüp susam serpelim ve evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







