Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates (rendelenecek)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı toz biber ve pulbiber
  • 4 adet yufka

Yufka sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam yahut haşhaş

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve biberi ince ince doğrayıp yağda kavuralım. Patlıcanları alacalı soyup ince olacak biçimde doğrayıp tavamıza ekleyelim. Salça domates ve baharatlarıda ekleyip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Yufkanın sosu için materyalleri ekleyip çırpalım.
  3. 1 yufkamızı açıp içine sosumuzu sürüp dört bir yanından içe yanlışsız yarım ay halimde kapatıp bir ucuna iç harcımızdan uzun şerit halinde bırakıp saralım ve 3 parmak genişliğinde kesip tepsimize dizelim yumurta sarısını sürelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Halkalar (Videolu)
Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis)
Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Kış Sebzelerinden Fit Menü
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet