Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet büyük uzunluk patlıcan
- 1 adet soğan (ben ekstra 1 adet de mor soğan kullandım)
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates (ben 5-6 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
- 1 silme yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
Yufka sosu için;
- 1 şişe soda
- 3 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve biberleri ince ince doğrayalım ve uygun bir tavaya alalım.
- Üzerine sıvı yağı da ekleyip kavuralım.
- Bir yandan patlıcanları soyup çok ince olacak formda doğrayalım.
- Kavrulan soğan ve biber üzerine salça ve domatesi ekleyelim.
- Üzerine patlıcanları da ekleyelim.
- İyice kavuralım ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- 1 adet yufkayı serelim sosu sürüp kenarları katlayalım.
- Harçtan ekleyip saralım 4 parmak genişliği kadar aralıklarla keselim ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
- 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

