Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Kere Deneyin)

Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Defa Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yada 4 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber ( ne kadar seviyorsanız)
  • 1 su bardağı sıcak su

Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Defa Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp orta ara soyalım ve dörde keselim, biraz bi tuzlu suda bekleyelim ,o esnada yağımızı kızartmak için tenceremize alalım.
  2. Kızgın yağa suyunu süzdüğümüz patlıcanları atalım kızartırken patlıcana tuz atarsanız sonrasında tuz atmayın.
  3. Patlıcanlarımız kızarırken bizde başka materyallerimizi ayarlayalım küçük küçük doğrayalım.
  4. Kızaran patlıcanlarımızı bi tabağa alalım yağımız fazla ise birazını alalım.
  5. Aynı tenceremize yemeğimizi yapalım.
  6. İlk evvel küçük küçük doğradığımız sarımsakları alalım tenceremize ve iki üç dakika kavuralım.
  7. Sonra soğanı alalım bi kaç dakika da onu kavuralım ,sonra biber birazda onu kavuralım, salçayıda alalım, içine baharatlarımızı alalım, bi kaç dakika da o denli kavuralım.
  8. Sonrada domatesimizi koyalım onuda kavurduktan sonra patlıcanlarımızı koyalım ve üzerine de 1 su bardağı sıcak su dökelim ,altı kısık bi biçimde domatesler düzgünce ezilene kadar pişirelim.Afiyet olsun 🥰.

Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Kez Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Kurabiyesi
Tavuk Şiş
Tavuk Sulu Mercimek Çorbası
Alman Pastası
Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı
Nohut Tabanlı Glütensiz Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |