Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı

Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ kadayıf
- 250 gram tereyağı
- 250 gram ceviz
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta şerbeti hazır edelim şekeri suyu tencereye alalım, şekeri ilave edelim, kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk daha kaynatalım .
- Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağımızı ocağa alıp eritelim daha sonra çiğ kadayıfları ister elimizle ister makasla parçalayın ,tereyağını üstüne döküp uygunca yedirelim birbirlerine.
- Yuvarlak tepsiye birinci başta kadayıfların yarısını alıp uygunca bastıralım daha sonra cevizleri serpelim.
- Sonrada kalan kadayıfları da üstüne bırakıp uygunca bastıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz şerbet çekene kadar bekliyoruz ve sonra servise hazır demeyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

