Patlıcan Tava Tarifi

Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • ️1 adet domates
  • 1 modül tavuk göğsü
  • ️1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı bir formda soyup silindir halinde yuvarlaklar halinde kesiyoruz daha sonra tuzlu suda bekletip kararmalarını önlemiş oluyoruz.
  2. Biraz sıvı yağ aldığımız tavamızda önlü artlı bir biçimde kızartıyoruz.
  3. Patlıcanlarımız bir köşede beklerken bir kasenin içerisine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünün içine soğanımızı biberimizi ekleyip kavuruyoruz.
  4. Daha sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı da ekleyip baharat olarak üstte belirtilen ölçülerde ekliyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp harcımızı kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Şimdi geniş bir borcamla kullanabilirsiniz benim üzere küçük bir güveç kasesi kullanabilirsiniz evvel patlıcan sonra ortasına harç patlıcan olmak üzere art geriye diziyoruz.
  6. Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
  7. 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Patlıcanlar zati kızardığı için sorun olmayacaktır 🍽️bizim emelimiz lezzetini arttırmak.

İşte bu kadar kolay siz de karnıyarıktan hallice olan bu tanımı yapıp sofralarınıza fark yaratabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun 😊🥰.

Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bezelyeden Kahvaltılık Sos
Fırında Soslu Tavuk
Arap Köftesi (Cacıklı)
Kırmızı Biberli Poğaça
Milföy Çıtırlığında İçli Kete
Tahinli Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet