Patlıcan Tava Tarifi

Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- ️1 adet domates
- 1 modül tavuk göğsü
- ️1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Biraz sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı bir formda soyup silindir halinde yuvarlaklar halinde kesiyoruz daha sonra tuzlu suda bekletip kararmalarını önlemiş oluyoruz.
- Biraz sıvı yağ aldığımız tavamızda önlü artlı bir biçimde kızartıyoruz.
- Patlıcanlarımız bir köşede beklerken bir kasenin içerisine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünün içine soğanımızı biberimizi ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı da ekleyip baharat olarak üstte belirtilen ölçülerde ekliyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp harcımızı kaynamaya bırakıyoruz.
- Şimdi geniş bir borcamla kullanabilirsiniz benim üzere küçük bir güveç kasesi kullanabilirsiniz evvel patlıcan sonra ortasına harç patlıcan olmak üzere art geriye diziyoruz.
- Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanlar zati kızardığı için sorun olmayacaktır 🍽️bizim emelimiz lezzetini arttırmak.
İşte bu kadar kolay siz de karnıyarıktan hallice olan bu tanımı yapıp sofralarınıza fark yaratabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun 😊🥰.
Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





