Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet patlıcan
- Yarım kilodan biraz fazla kıyma
- 3 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Galeta unu yada ekmek içi
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patlıcanları yıkayıp bir kaç yerine bıçak ile delelim, sonra fırına sürüp közleyelim.
- Diğer taraftan kıymayı ,yumurtayı, rendelediğimiz soğanı ya da küçücük doğrayabilirsiniz sarımsağı ,galeta ununu ekleyip karıştıralım .
- Yoğurduktan sonra birazcık dinlenmesi için dolaba koyabilirsiniz .
- Közlenen patlıcanları soyalım ,kıymayı yağlı kağıda bir modül alıp koyalım, üstünü yağlı kağıtla kapatıp oklava yardımıyla azıcık açalım.
- Kıymanın baş kısmına patlıcanı yerleştirelim ,sıkı bir halde yavaş yavaş saralım.
- Sardıktan sonra öteki patlıcanlar için de birebir süreci yapıp tepsiye dizelim.
- Tepsinin ortalarına domates ,biber, sarımsak koyalım ,daha sonra üzerine dökmek için salçalı su hazırlayalım .
- Bir kapta salça, sıcak su, tuz ,bir daha da sıvı yağ ekleyip karıştıralım .
- Karıştırdığımız bu harcı kıymaların üzerine dökelim.
- Üzerine yağlı kağıt kapatalım ve pişirmeye bırakalım.
- Fırında biraz piştikten sonra yağlı kağıda üzeriden alalım.
- Üzerinin kızarmasını bekleyelim, üzeri de kızardıktan sonra pilav ile servis yapabiliriz afiyet olsun🤗✨.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





