Patlıcan Sandal

Patlıcan Sandal Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kalın patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 büyük soğan ya da 2 orta boy
  • 1-2 tane kapya biber
  • 1-2 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sarımsak tozu
  • 1 kaşık salça
  • Yarım kaşık biber salçası

Salçalı su için;

  • Bir ölçü salça
  • Su

Patlıcan Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletiyoruz patlıcanları ortadan ikiye bölüyoruz.
  2. Patlıcanları yağlayıp fırında kızartıyoruz.
  3. Sandalların içi için kıymayı tencereye alıyoruz bir ölçü kavurup içine doğradığımız soğanları ekliyoruz ,daha sonra kırmızı ve yeşil biber doğrayıp onları ekliyoruz daima birlikte kavuruyoruz.
  4. Sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz yarım çay bardağı su ekliyoruz bir ölçü kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
  5. Fırında kızaran patlıcanların üst kısımlarını kaşıkla sandal hale getirip kıyma harcından üzerine ekliyoruz domates ve biber dilimleri koyuyoruz.
  6. Salçalı su hazırlayıp tepsiye ekliyoruz fırında 30 ile 40 dakika ortası pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Patlıcan Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Ekler
Çatlak Kurabiye
Pratik Borcamda Kedi Dili Pastası
İslim Kebabı Tarifi
Gerçek Browni Tarifi ( Tam Ölçülü)
Sebzeli Hindi Kebabı
Hdabla | © 2025 |