Patlıcan Öldürme

Patlıcan Öldürme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan (oyduğunuz patlıcanların içi de olur)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • 5- 6 adet domates (konserve de kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Toz biber
  • Zeytinyağ

Patlıcan Öldürme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları doğrayıp, kızartalım.
  2. Başka bir tencerede soğanları pişirilir ve üzerine biber eklenip, mühürlenmesi beklenir.
  3. Doğranan domates ve sarımsaklar eklenerek, pişirilir.
  4. Sarımsaklar kokusunu verince yarım çay bardağı kadar su eklenir ve bir kaç dakika daha pişirilir.
  5. Patlıcanları da ekleyip, baharatlar atılarak, ağzı kapatılır ve 5 dakika kısık ateşte sosla pişirilir.
  6. Ardından ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.

Patlıcan Öldürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Kurabiye
Kore Usulü Acılı Mor Lahana Salatası
Lahmacun
Limonlu, Haşhaşlı Kek
Puf Poğaça
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |