Patlıcan Öldürme
Patlıcan Öldürme Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan (oyduğunuz patlıcanların içi de olur)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 5- 6 adet domates (konserve de kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Toz biber
- Zeytinyağ
Patlıcan Öldürme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları doğrayıp, kızartalım.
- Başka bir tencerede soğanları pişirilir ve üzerine biber eklenip, mühürlenmesi beklenir.
- Doğranan domates ve sarımsaklar eklenerek, pişirilir.
- Sarımsaklar kokusunu verince yarım çay bardağı kadar su eklenir ve bir kaç dakika daha pişirilir.
- Patlıcanları da ekleyip, baharatlar atılarak, ağzı kapatılır ve 5 dakika kısık ateşte sosla pişirilir.
- Ardından ocağın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.
Patlıcan Öldürme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












