Patlıcan Meze

Patlıcan Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar kırmızı doğranmış biber
  • Yarım su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
  • Süzme yoğurt yahut suyu alınmamış yoğurt
  • 1 yemek kaşığı krem peynir (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet bostan patlıcan
  • Tuz
  • Dereotu
  • Maydonoz

Patlıcan Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bostan patlıcanları yuvarlak kesin ve bir fırın tepsisine iki tarafını zeytin yağıyla yağlayıp hafif tuzlayın.
  2. Ceviz ve biberleri zeytinyağında soteleyip soğumaya alın.
  3. Göz kararı yoğurdunuza dereotu ve maydanozları kıyıp ekleyin. Tuz ve sarımsağı dövüp içerisine ekleyin (Yoğurdun suyunu almadan koyarsanız kıvamlı bir iç hazırlarsınız)
  4. Yoğurdunuzun içine 1 kaşık krem peynir eklerseniz hoş bir lezzet veriyor. Büsbütün isteğe bağlı bir adımdır.
  5. Pişme durumunu denetim ettiğiniz patlıcanları soğuduktan sonra yarısına harcı koyup kalan yarısını üstüne kapatın. Deneyenlere afiyet olsun 🌸.

Patlıcan Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Pastası
Soğuk Baklava
Elmalı Kek
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Tartolet
Labneli Poğaça
Hdabla | © 2025 |