Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz)

Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 300 gr kuşbaşı et (dana eti kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 adet çarliston biber (1 adet acı biber kullandım isteğe bağlı kaide değil)
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin (en az yarım saat).
- O sırada üzerine dökeceğimiz harcı hazırlıyoruz.
- Küp küp doğranmış etimizi suyunu çekene kadar pişirin akabinde sıvı yağ ekleyin ve kavurun.
- Doğradığımız soğanları ve bir adet küp şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından sırayla biberleri ve domatesi ek edin salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ile sıcak suyu ekleyin ve kaynayana kadar altını kısıp pişmeye bırakın.
- Suyunu süzdüğümüz patlıcanları kızgın yağda kızartın ve borcama alın hazırladığınız harcı üzerine dökün ve ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin 15 dk kadar.
- Lezzeti bütünleşen fırından çıkan yemeğimizi servis edebilirsiniz tercihen yanına pirinç pilavı ve cacık öneririm.
Afiyet olsun.
Patlıcan Kebabı (Çok Seveceksiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





