Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kemer patlıcan
- 2 orta uzunluk patates (çocuklar için ekledim)
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1-2 adet domates (ben kullanmadım)
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için kıyma, 2 rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz güzelce yoğur buzdolabında 2 saat dinlendir.
- Patlıcanları 2 parmak kalınlığında kes patatesleri de kes. Soğanları 4′ e böl, sarımsakları bütün olarak ekle.
- Tepsiye sırasıyla patlıcan köfte sırasıyla diz patatesleride diz. Son olarak soğan, sarımsak ekle üzerine yağ, tuz ekle.
- 180 derece fırında pişir.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
