Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 orta uzunluk patates (çocuklar için ekledim)
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1-2 adet domates (ben kullanmadım)

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için kıyma, 2 rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz güzelce yoğur buzdolabında 2 saat dinlendir.
  2. Patlıcanları 2 parmak kalınlığında kes patatesleri de kes. Soğanları 4′ e böl, sarımsakları bütün olarak ekle.
  3. Tepsiye sırasıyla patlıcan köfte sırasıyla diz patatesleride diz. Son olarak soğan, sarımsak ekle üzerine yağ, tuz ekle.
  4. 180 derece fırında pişir.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya Çorbası
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Napoleon Pasta
Hazır Krema İle Pratik Kıbrıs Tatlısı
Ramazan Pidesi
Kıyma Kavurma
Hdabla | © 2025 |