Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma
- 3 adet uzun patlıcan
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Sosu için;
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 kaşık domates salçası
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
- Tuz, karabiber, kimyon kendi damak zevkinize nazaran ek edin.
- 1 yumurtayı içine kıralım, 1 kuru soğanı içine rendeleyelim ,galeta unumuzuda içine koyup yoğuralım.
- Patlıcanlar için bir kaba tuzlu su hazırlayalım.
- Patlıcanları birer parmak kalınlığında keselim.
- Kıymalarımızdan cevizden biraz daha büyük köfteler yapalım bir patlıcan bir köfte olacak formda sıralayalım.
- Sosumuzuda karıştırıp üzerine dökelim 200 derece fırında 45 dk ile bir saat ortasında denetimli olarak pişirelim.Afiyet olsun.
Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





