Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 tane patlıcan
  • 5 küçük domates
  • 800 gram az yağlı kıyma
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 5 diş sarımsak

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, sarımsak ve baharatları yoğurup yarım saat dinlendirelim. Patlıcanları alacakları soyup, halka halka keselim ve tuzlu suda bekletelim bu ortada.
  2. 1 dilim patlıcan bir top kıyma yaparak tepsiye dizelim. Üzerine domatesleri dilimleyip koyalım. İsteyen benim üzere üzerine kuyruk yağı da dilimleyip koyalir. Lezzeti artırıyor zira.
  3. Üzerini pişene kadar çabucak yanmasın diye evvel yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatalım.
  4. Fansız fırında 200° de 1 saat kadar denetimli olarak pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼 ( benim çocuklarım patates de sevdiği için patatesli de yaptım. Patlıcan yerine patates ekledim öbür fark yok)

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Çikolata Soslu Muzlu Tart Kek
Muhteşem Yoğurt Çorbası
İftar Sofralarının Olmazsa Olmazı Havuç Tarator
Diyet Pankek ( Diyete Uygun Kahvaltı)
Hamburger
Hdabla | © 2025 |