Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su (400 ml )
Patlıcan Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu için;1 yemek kaşığı salça ,2 su bardağı su (400 ml ) hazırlanışı patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
- Kıymalı harcı için uygun bir tavaya üç dört yemek kaşığı sıvı yağ ek edin ,üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.
- Üzerine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavurun üzerine küçük doğranmış yada rendelenmiş domatesleri ekleyip hafif kavurun salçasını ek edip kavurun.
- Baharatları ekleyip karıştırın, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip beş dakika kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
- Patlıcanları yıkayıp düzgünce kuruladıktan sonra bol sıvı yağ da önlü gerili hafif kızartıp fırın tepsisine dizin.
- Patlıcanları ortasından çizik atıp hafif açın.
- İçlerine kıymalı harçtan eşit halde doldurun.
- İsteğinize nazaran üzerine birer dilim domates koyabilirsiniz.
- Sosu için salça ve suyunu düzgünce karıştırıp tepsinin kenarından dökün evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin afiyet olsun 😋.
Patlıcan Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













