Patlıcan Karnıyarık

Patlıcan Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-8 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su (400 ml )

Patlıcan Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için;1 yemek kaşığı salça ,2 su bardağı su (400 ml ) hazırlanışı patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
  2. Kıymalı harcı için uygun bir tavaya üç dört yemek kaşığı sıvı yağ ek edin ,üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.
  3. Üzerine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  4. Üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavurun üzerine küçük doğranmış yada rendelenmiş domatesleri ekleyip hafif kavurun salçasını ek edip kavurun.
  5. Baharatları ekleyip karıştırın, üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip beş dakika kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  6. Patlıcanları yıkayıp düzgünce kuruladıktan sonra bol sıvı yağ da önlü gerili hafif kızartıp fırın tepsisine dizin.
  7. Patlıcanları ortasından çizik atıp hafif açın.
  8. İçlerine kıymalı harçtan eşit halde doldurun.
  9. İsteğinize nazaran üzerine birer dilim domates koyabilirsiniz.
  10. Sosu için salça ve suyunu düzgünce karıştırıp tepsinin kenarından dökün evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin afiyet olsun 😋.

Patlıcan Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Kurabiye
Çilekli Smoothie Kasesi
Mısır Unlu Kıyır Kıyır Poğaça
Tepsi Poğaçası (Videolu)
Hindi Sote (Soya Soslu)
Çilekli Pasta
Hdabla | © 2025 |