Patlıcan İçi Mezesi

Patlıcan İçi Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık yarım kilo patlıcan içi
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Süsleme için;

  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı pul biber

Patlıcan İçi Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan içlerini gelişi hoş doğrayıp bir tepsi yada kaseye alalım.
  2. Üzerine tuz, pul biber ve zeytinyağını ek edip 200 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 15 dk denetimli pişirelim.
  3. Pişen patlıcanları bir çatal ile ezelim ve soğuması için bekletelim.
  4. Soğuyan patlıcanlara yoğurt ek edip karıştıralım.
  5. Bir servis tabağına alıp dilediğiniz üzere süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz sarımsak ekleyebilirsiniz 🌸 afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Patlıcan İçi Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği (5 Dakikada)
Milföy Pide
Çiçek Kurabiye
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Taze Fasulye (Videolu)
Peynirli Salatalık Mezesi
Hdabla | © 2025 |