Patlıcan İçi Mezesi
Patlıcan İçi Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık yarım kilo patlıcan içi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
Süsleme için;
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pul biber
Patlıcan İçi Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan içlerini gelişi hoş doğrayıp bir tepsi yada kaseye alalım.
- Üzerine tuz, pul biber ve zeytinyağını ek edip 200 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 15 dk denetimli pişirelim.
- Pişen patlıcanları bir çatal ile ezelim ve soğuması için bekletelim.
- Soğuyan patlıcanlara yoğurt ek edip karıştıralım.
- Bir servis tabağına alıp dilediğiniz üzere süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz sarımsak ekleyebilirsiniz 🌸 afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Patlıcan İçi Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










