Patlıcan Çığırtma

Patlıcan Çığırtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 5-6 adet çarliston biber
  • 2-3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Patlıcan Çığırtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı formda soyup tuzlu suda bekletelim acı suyu çıksın.
  2. Patlıcanı ortadan ikiye olacak halde keselim ve daha sonra ne ince ne kalın olacak formda uzunlamasına keselim.
  3. Çarliston biberleri de yıkayıp tomurcuklarını alalım onların tomurcuklarını da temizleyelim uzunlamasına ikiye bölelim.
  4. Kızgın yağda birinci patlıcanları sonra biberleri kızartalım.
  5. Tavadaki kalan yağı alıp en alta patlıcan üzerine kızarttığımız biberleri dizelim.
  6. Domatesleri ve sarımsakları da küçük küçük doğrayıp tuzunu ve karabiberini ekleyelim kısık ateşte domatesler suyunu salıp senene kadar pişirelim.

Patlıcan Çığırtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Mantar Sote
Portakallı Çikolatalı Kek
Tahinli Pudra Şekerli Un Helvası
Bursa Usulü Pideli Köfte (Videolu)
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
En Kolayından Et Döner
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet