Patesli Çıtır Börek

Patesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg böreklik yufka
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 7 adet patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Toz kırmızıbiber
- Pulbiber
- Karabiber
Patesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp ezelim soğanı kavurup baharatları atalım ve bir cins çevirip ezdiğimiz patatesleri ekleyip karıştıralım tereyağı ve sıvı yağ karıştıralım.
- Dört adet yufkayı ortalarını yağlayarak üst üste serelim küçük bir çorba kasesi ile yufkadan kesimler keselim kestiğimiz kesimlere iç harcıından koyup kapatalım ve kenarlarına yavaşça bastıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim. Evvelden işitilmiş 170° fırında pişirelim afiyet olsun.
Patesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




