Patatesli Velibah Tarifi
Patatesli Velibah Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı silme şeker
- Yarım paket insant maya
- Tuz
- 12 su bardağı un (kontrollü olun ,ele yapışan yumuşak bir kıvam olacak)
İçi için;
- 6 tane orta uzunluk haşlanmış patates
- Tuz
- İsteğe bağlı kaşar
Kızartmak için;
- Yeteri kadar sıvı yağ
Patatesli Velibah Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına ılık su ,maya, şekeri ekleyip karıştıralım ,5 dakika etkinleşmesini bekliyelim, daha sonra yavaş yavaş unu tuzu ekleyip hamuru yoğuralım.
- Kıvam alınca üstünü kapatıp havalar sıcak olduğu için çabucak mayalanıyor yarım saatte mayalanıyor.
- Hafif un serpiştirip hamurumuzun havasını birkaç dakika daha yoğurup mayasını alalım, 10 bezeye bölüp haşlamış ezmiş olduğumuz patatesimizi tuzunuda ekleyip 10 eşit kesime bölelim, bezeleri parmak uçlarımızla hafif büyütün.
- Ortasına patatesi koyup hamurumuzun etrafını hafif hareketlerle uçlarını kapatıp zıt çevirelim bütün bezelere tıpkı süreci yapıp üstünü pak bir havluyla kapatalım.
- Tek tek oklavayla çok bastırmadan oklavayla büyütelim ,hafif yağlanmış tavada gerili önlü kızartalım ve tereyağı sürüp sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Patatesli Velibah Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











