Patatesli Ve Kaşarlı Omlet

Patatesli Ve Kaşarlı Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane orta uzunluk patates
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeterince tuz
Patatesli Ve Kaşarlı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayalım ve tekrardan yıkayıp süzgeçten geçirelim.
- Suyu süzülürken tavamızı ocağa alıp yağımızı koyduktan sonra kızdıralım ,patatesede tuzunu ek edip karıştırdıktan sonra tavamızın içerisine atalım orta ara karıştırarak kızartalım.
- Yeterince kızaran patatesimize bir kaseye kırmış olduğumuz yumurtalara bir fiskede tuz ek edip düzgünce çırptıktan sonra patatesin her yerine gelecek formda dağıtalım.
- Tam pişirmeden üzerine tekrar eşit formda her yerine gelecek kadar kaşarımızı dağıtalım tavamızın üzerine bir kapak kapatıp kaşarın erimesini bekleyelim daha sonrada servise sunalım.
Şimdiden yapacak olanlara afiyet şifa olsun. 😊.
Not: ben üstte ölçüleri kendi yaptığım biçimde verdim fakat sizler kaç kişi iseniz kişi sayısına nazaran bu ölçüleri değiştirip yapabilirsiniz.
Patatesli Ve Kaşarlı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



