Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı)

Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket (10 gr) instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7-8 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 orta uzunluk soğanın yarısı
- 1 orta uzunluk patates
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı (ayçiçek yağı da olur)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Nane (istediğiniz ölçüde artırıp azaltabilirsiniz)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı ve çörek otu
Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri alıp karıştıralım. (su ve süt ılık olmalı ben sırf suyu kaynattım böylelikle tüm materyalleri kaba aldığımda hepsi ılık oldu).
- İnstant maya suda eritilmediği için farklı bir kaba elediğimiz unun içine mayayı katıp harmanlıyoruz.
- İnstant maya ile harmanladığımız unu öteki materyallerimizin olduğu kaba denetimli bir formda atarak yoğurma sürecine geçiyoruz.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yoğurma süreci bittikten sonra hamurumuzu yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
- Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. Soğanları toz biberli yağda kavurup haşlanmış patateslerle buluşturalım ve son olarak baharatlarımızı ekleyelim.
- Dinlenen hamurumuzu iki üç sefer çevirip havasını alalım. Sonrasında tezgaha alalım ve eşit modüllere bölerek patatesli içi koyup biçim verelim.
- Tepsiye dizdikten sonra 15 dk kadar da tepside dinlendiriyoruz. Yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız ayarda 30 dk kadar pişiriyoruz. Üzeri kızarınca, istenilen imgeyi elde ettiğimizde fırından çıkarıyoruz. Afiyet olsun.
Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









