Patatesli Poğaça
Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı ( sarısı üzeri için)
- 6-7 su bardağı un ( unun cinsine nazaran farklılık gösterebilir denetimli ekleyerek yapin )
İç harcı için;
- Patates
- Peynir
- Maydanoz (Dilediğinizi kullanabilirsiniz)
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve sütü cezvede ılık olacak halde ısıtılır.
- Yoğurma kabına maya ve sütü alıp eritilir.
- Şeker ,yumurta akı ,sıvıyağ, tuz sırayla materyaller eklenir ,en son un denetimli biçimde eklenir ve hafif ele yapışkan yumuşak hamur elde edilir.
- 1 saat üzeri streclenip mayalanmaya bırakılır.
- Mayalandıktan sonra poğaçanıza iç harcı ekleyip dilendiği üzere şekillendirilir.
- 180 ° evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













