Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi

Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3-3,5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kabın içerisine sütü mayayı tuz alalım ve çırpalım.
  2. Ardından yumurtamızı unumuzun denetimli bir halde ekleyelim hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hamurumuzu yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Yoğurduktan sonra hamurumuzu 30 dk mayalandırmaya bırakalım.
  5. Hamuru un serptiğimiz tezgahın üzerine yarım cm kalınlığında açalım.
  6. Açtığımız hamurumuzu kurabiye aparatı ya da su bardağı ile yuvarlak hal verelim.
  7. Sonra kızmış tavada kızartalım.
  8. Pişilerimizi kızartırken denetimli bir formda çevirerek iki tarafında kızartalım.

Deneyenleri şimdiden afiyet olsun 🌸.

Puf Puf Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çıtır Çıtır El Açması Börek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Şehriye Salatası
Patates Salatası
Yoğurt Çorbası
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Ve Brokoli (Buharda )
El Açması Milföy Baklava
Ramazan Simiti ( Halep Kahkesi)
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet