Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su hamuru için bir yumurta aki
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt 250ml
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un (hamur çok sert olmayacak şekilde)

İç harcı için;

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • Tuz
  • Pul biber

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kabın içine ılık su, süt ve mayayı alıp karıştırıyoruz. Akabinde yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve toz şekeri ekleyip biraz daha karıştırıp unu denetimi halde ekledim.
  2. Hamuru asla kuru olmayacak yumuşak ele yapışan bir hamur olacak halde yoğurdum ve üzerini örtüp mayalanması için sıcak ortamda yaklaşık akabinde 30 dk ayaklanmasını bekledim o müddet zarfında poğaçanın.
  3. İç harcını hazırladım patatesleri haşlayıp ezdim tencereye yağı tuz ve pul biberi döküp az karıştırıp patatesleri de içine kurup biraz pişirdim ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
  4. Ardından dilediğiniz biçimde poğaçaları şekillendirip 250 derecede pişirip afiyetle servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Salatası
İrmik Helvası
Kandil Simit
Karnabahar Köftesi (Mücver Gibi)
Kuru Biber Patlıcan Kabak Dolması
Şipşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet