Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su hamuru için bir yumurta aki
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt 250ml
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (hamur çok sert olmayacak şekilde)
İç harcı için;
- 2 adet büyük uzunluk patates
- Tuz
- Pul biber
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kabın içine ılık su, süt ve mayayı alıp karıştırıyoruz. Akabinde yumurta akı, sıvı yağ, tuz ve toz şekeri ekleyip biraz daha karıştırıp unu denetimi halde ekledim.
- Hamuru asla kuru olmayacak yumuşak ele yapışan bir hamur olacak halde yoğurdum ve üzerini örtüp mayalanması için sıcak ortamda yaklaşık akabinde 30 dk ayaklanmasını bekledim o müddet zarfında poğaçanın.
- İç harcını hazırladım patatesleri haşlayıp ezdim tencereye yağı tuz ve pul biberi döküp az karıştırıp patatesleri de içine kurup biraz pişirdim ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
- Ardından dilediğiniz biçimde poğaçaları şekillendirip 250 derecede pişirip afiyetle servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


