Patatesli Pide
Patatesli Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 4 su bardağı un
İç gereci için;
- 4 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 50 gram peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
Patatesli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tüm gereçler karıştırılır yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
- Diğer tarafta iç gereci için patatesler ve soğan kabuğu soyulur.
- Robotta ince bir hale gelinceye kadar doğranır.
- Uygun bir kaba aktarılır. Üzerine ince doğranmış maydanoz, baharatlar ve yağ eklenir, tüm gereç karıştırılır.
- Mayalanan hamur bezelenir. Sırasıyla çok az bir un yardımıyla açılır.
- İç gereci koyularak fotoğraftaki üzere içe yanlışsız katlanarak kapatılır.
- Tepsiye dizilen pidelerin üzerine fırçayla su sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen pidelerin üzerine hafif su serpilerek pak bir bez örtülür. Afiyet olsun!
Not:Fırın derecenizi kendi fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm. Ben yuvarlak fırında 230 derecede pişirdim.
Patatesli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







