Patatesli Pide

Patatesli Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 4 su bardağı un

İç gereci için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 50 gram peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ

Patatesli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; tüm gereçler karıştırılır yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
  2. Diğer tarafta iç gereci için patatesler ve soğan kabuğu soyulur.
  3. Robotta ince bir hale gelinceye kadar doğranır.
  4. Uygun bir kaba aktarılır. Üzerine ince doğranmış maydanoz, baharatlar ve yağ eklenir, tüm gereç karıştırılır.
  5. Mayalanan hamur bezelenir. Sırasıyla çok az bir un yardımıyla açılır.
  6. İç gereci koyularak fotoğraftaki üzere içe yanlışsız katlanarak kapatılır.
  7. Tepsiye dizilen pidelerin üzerine fırçayla su sürülür.
  8. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen pidelerin üzerine hafif su serpilerek pak bir bez örtülür. Afiyet olsun!

Not:Fırın derecenizi kendi fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm. Ben yuvarlak fırında 230 derecede pişirdim.

Patatesli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Bonbonlar
Gün Masası
Soğan Turşusu (Hamburgerlere Çok Yakışıyor) (Videolu)
Patatesli Ve Kaşarlı Omlet
Şekli Şahane Elmalı Kurabiye
Fırında Patates Püreli Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet