Patatesli Pamuk Açma

Patatesli Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya yahut 1 paket instant maya
  • 2 tane yumurta ( aklarını hamura,sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 7-8 su bardağı

İçi için ;

  • 2 tane haşlanmış patates
  • 2 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • Biraz tuz

Patatesli Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına hamuru için gereçleri karıştıralım.
  2. Unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım, en az 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. İç harcı için patatesi haşlayalım kabuklarını soyup ezelim.
  4. Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyip uygunca karıştıralım .
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp açalım içine patatesli harçtan koyalım.
  6. Rulo halinde sarıp simit üzere yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
  7. 15 dakika tepsi mayası yapalım üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun.

Patatesli Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Tarifi (Part2)
Fırında Patatesli Karnabaharlı Türlü
Fıstık Ezmeli Çiçek Kurabiye
Çilekli Yumoṣ Kek (Az Ölçü)
Peynir Yapımı Ev Usulü
Papatya Börek (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet