Patatesli Pamuk Açma

Patatesli Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya yahut 1 paket instant maya
- 2 tane yumurta ( aklarını hamura,sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 7-8 su bardağı
İçi için ;
- 2 tane haşlanmış patates
- 2 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- Biraz tuz
Patatesli Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına hamuru için gereçleri karıştıralım.
- Unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım, en az 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için patatesi haşlayalım kabuklarını soyup ezelim.
- Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyip uygunca karıştıralım .
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp açalım içine patatesli harçtan koyalım.
- Rulo halinde sarıp simit üzere yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
- 15 dakika tepsi mayası yapalım üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim.Afiyet olsun.
Patatesli Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









