Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi soyup, rendeleyelim patatesler küçükse 4 tane de koyabilirsiniz.
  2. Rendelenen patatesin içerisine 3 yumurtayı tuzu ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. Pişireceğimiz tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, ısınınca yaptığımız içeriği koyup, düzleyelim ve bir kapak kapatıp aşağı üst 10 dk kadar kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  4. Pişen omletimizi çevirelim 1 yemek kaşığı yağı koyup, fırça yardımı ile sürelim ve çevirdiğimiz omleti koyup, pişmeye bırakalım.
  5. İki tarafı da pişen omletimiz yemeye hazır yapan ve yiyenlere afiyet olsun elinize sıhhat 🥰

Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Kısır Tarifi
Kahvaltılık Çökelekli Biber Kavurması
Patates Salatası
Kuru Köfte
Sultan Lokumu
Çilekli Çikolatalı Pankek
Hdabla | © 2025 |