Patatesli Omlet
Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 3 adet yumurta
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup, rendeleyelim patatesler küçükse 4 tane de koyabilirsiniz.
- Rendelenen patatesin içerisine 3 yumurtayı tuzu ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Pişireceğimiz tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, ısınınca yaptığımız içeriği koyup, düzleyelim ve bir kapak kapatıp aşağı üst 10 dk kadar kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen omletimizi çevirelim 1 yemek kaşığı yağı koyup, fırça yardımı ile sürelim ve çevirdiğimiz omleti koyup, pişmeye bırakalım.
- İki tarafı da pişen omletimiz yemeye hazır yapan ve yiyenlere afiyet olsun elinize sıhhat 🥰
Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















