Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi soyup, rendeleyelim patatesler küçükse 4 tane de koyabilirsiniz.
  2. Rendelenen patatesin içerisine 3 yumurtayı tuzu ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. Pişireceğimiz tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, ısınınca yaptığımız içeriği koyup, düzleyelim ve bir kapak kapatıp aşağı üst 10 dk kadar kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  4. Pişen omletimizi çevirelim 1 yemek kaşığı yağı koyup, fırça yardımı ile sürelim ve çevirdiğimiz omleti koyup, pişmeye bırakalım.
  5. İki tarafı da pişen omletimiz yemeye hazır yapan ve yiyenlere afiyet olsun elinize sıhhat 🥰

Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Sulu Köfte
Muhteşem Tadı İle Porsiyonluk İrmik Muhallebisi
Rokalı Salatası (Kahvaltılar Bir Başka Lezzetli Olacak !)
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Dört Bezeyle Ev Yapımı Cevizli Baklava (Çok Pratik)
Fırında Lokum Gibi Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |