Patatesli Omlet
Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 1 patates
- 1 yumurta
- 2/4 kapya biber
Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi rendeliyoruz.
- İçine bir yumurta kırıp kapya biberini küp küp doğrayıp içine ekliyoruz.
- İstediğimiz baharatlı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Isınan tavamıza harcı döküyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz.
- Altını orta ateşten bir tık harlı olacak halde açıyoruz.
- 6-7 dk kapak kapalı pişiyor lakin orta sıra kapağı açıp denetim ettim altının tabanına tutmaması için yağlamayı hoş yapıyorsunuz.
- Altının piştiğini spatula ile denetim ettikten sonra öbür yüzünü çevirip kapağını kapatıp 5 dk kadar da o denli pişiyor. Servise hazır,afiyet olsun :).
Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











