Patatesli Midye Börek
Patatesli Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patates
- 1 tane büyük soğan
- Sıvı yağ
- 1 kilo yufka ( 5 adet )
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Biraz su
- 1 adet yumurta
Patatesli Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve patatesi soyuyoruz ,daha sonra rendeliyoruz ,rendelediğimiz patates ve soğanı tavaya alıyoruz ,biraz üzerine sıvı yağ ekliyoruz ,daha sonra biraz sotelemeye bırakıyoruz ortada karıştıralım ki tabanı tutmasın.
- Yufkalarımızı 4 eşit kesime bölüyoruz daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
- 4 eşit modüle böldüğümüz yufkaları bir adedini alıp sosa eşit bir halde fırça yardımı ile sürüyoruz .
- Daha sonra üçgen yufkamızı sivri ucundan tutarak geniş yerine gelecek halde aşağıya gerçek indiriyoruz .
- Ortasından tutup 2 kenarlarına üst üste getirip patates ve soğanı koyuyoruz daha sonra sarıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Patates ve soğan içine baharat eklemeyi unutmayın tuz karabiber ve pul biber.
Patatesli Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








