Patatesli Midye Börek

Patatesli Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 tane büyük soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 kilo yufka ( 5 adet )

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Biraz su
  • 1 adet yumurta

Patatesli Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve patatesi soyuyoruz ,daha sonra rendeliyoruz ,rendelediğimiz patates ve soğanı tavaya alıyoruz ,biraz üzerine sıvı yağ ekliyoruz ,daha sonra biraz sotelemeye bırakıyoruz ortada karıştıralım ki tabanı tutmasın.
  2. Yufkalarımızı 4 eşit kesime bölüyoruz daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. 4 eşit modüle böldüğümüz yufkaları bir adedini alıp sosa eşit bir halde fırça yardımı ile sürüyoruz .
  4. Daha sonra üçgen yufkamızı sivri ucundan tutarak geniş yerine gelecek halde aşağıya gerçek indiriyoruz .
  5. Ortasından tutup 2 kenarlarına üst üste getirip patates ve soğanı koyuyoruz daha sonra sarıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. Patates ve soğan içine baharat eklemeyi unutmayın tuz karabiber ve pul biber.

Patatesli Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze
Kadayıflı Şerbetli Kek
Orman Meyveli Kurabiye
Kakaolu Bisküvili Toplar
Yumuşacık Pankek Tarifi
Kıymalı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |