Patatesli Mantı

Patatesli Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz ,patateslerimizle baharatları karıştırıyoruz.
  2. Hamurumuzu yoğurup 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Hamuru eşit bezeleri ayırıp mantı hamurumuzu açıyoruz.
  4. Açtığımız hamura çay bardağının ağzı ile biçim veriyoruz içerisine patatesli içten koyup yarım ay biçiminde birleştiriyoruz.
  5. Kaynar suya biraz tuz atıp mantımızı haşlıyoruz pişen mantıya yoğurt döküyoruz.
  6. Yağımızı ocağın üzerine alıp ısıtıyoruz içerisine pulbiberi ek edip mantımızın sosunu döküyoruz.

Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Diyete Uygun Fırında Kabak
2 Portakal 1 Limonla 3 Lt Limonata
Zebra Kek
Anneler Gününe Özel Yaş Pasta
Soslu Tavuk Marul Salatası
Hdabla | © 2025 |