Patatesli Mantı

Patatesli Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı dolu olmayacak biçimde tuz
  • 1 su bardağına yakın su (suyu denetimli ekleyin)

İç materyalleri;

  • 4 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane bük uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz (yoksa tazede olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ tuz

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Biber salçası
  • Pul biber
  • Not:su bardağı ölçüsü 200 ml

Patatesli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tencereye patateslere su ek ederek ocağa kaynamaya alın ,kaynayan patatesleri biraz ılıdıktan sonra kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla püre haline gelecek formda ezin.
  2. Ardından farklı bir tencereye sıvı yağı döküp ocağa alın çok küçük olacak biçimde doğramış olduğunuz soğanları koyun, uygunca kavurduktan sonra ezmiş olduğunuz patatesleri ve tüm baharatları da üzerine ekleyip yeterlice kavurun.
  3. Kavurmuş olduğunuz patates pürenizi ocaktan alın ,iyice soğuması için geniş bir kap yahut bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.
  4. Hamur için bir kaba evvel ununuzu dökün ortasını çukur yaparak yumurta sirke ve tuzu ek edin karıştırın.
  5. Ardından denetimli bir biçimde suyu dökerek hamuru yoğurun ,ele yapışmayacak hoş bir hamur elde edin.
  6. Bezelerinizi açabileceğiniz bir biçimde yapıp biraz un serpiştirdiğiniz yere dizin.
  7. Üzerine bir örtü kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  8. Dinlenen hamurunuzun birinci bezesini evvel merdane sonra oklava ile azar azar un serpiştirerek açın (çok ince olmayacak formda olsun)
  9. Daha sonra bir çay bardağı yada onun ölçüsünde varsa aparatla kesin.
  10. Kestiğiniz hamurların içine soğumuş olan pürenizden azar azar koyun ve güzelce kapatın (hamurunuzun son katını açarken çok unlamayın yoksa kapanmaz)
  11. Hepsini bu formda yapın.
  12. Ocağa bir tava içersine koymuş olduğunuz yağı kızdırın sonra hamurlarınızı kızartmaya başlayın.
  13. Kızartma süreci bittikten sonra servis tabaklarına alarak üzerine yoğurt ve salçalı sosunuzuda gerdirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Ariyet olsun👍☺️.

Patatesli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karnabahar
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
Kuymak (8+ay)
Ev Yapımı Kremalı Mantar Çorbası
Cheesecake Tadında Borcamda Bulut Kek
Humus
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet