Patatesli Kek

Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 kase dolusu beyaz peynir
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Çörek otu ve susam

Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı evvel sade bir halde çırpıyoruz.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Baharatlarını, peynirini, ekleyip spatula ile bir sefer karıştırıyoruz.
  4. Patatesleri ve havucu küçük küçük küp olacak biçimde doğruyoruz.
  5. Soğanı da yemeklik olacak formda küçük küçük doğruyoruz.
  6. Yaptığımız karışıma patates havuç ve soğanı ekliyoruz.
  7. En son un ve kabartma tozunu eleyip karıştırıyoruz.
  8. Borcama yağlı kağıt koyup karışımımızı dökelim.
  9. Üzerine çörek otu ve susam serpiştiriyoruz.
  10. 180 derece de 35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişirme müddeti değişiklik gösterebilir:).

Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Karamel Soslu, Biskivili Latteli Pasta
Supangle
Kıbrıs Tatlısı
Çikolatalı Çilekli Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet