Patatesli Kek

Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 kase dolusu beyaz peynir
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çörek otu ve susam
Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı evvel sade bir halde çırpıyoruz.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Baharatlarını, peynirini, ekleyip spatula ile bir sefer karıştırıyoruz.
- Patatesleri ve havucu küçük küçük küp olacak biçimde doğruyoruz.
- Soğanı da yemeklik olacak formda küçük küçük doğruyoruz.
- Yaptığımız karışıma patates havuç ve soğanı ekliyoruz.
- En son un ve kabartma tozunu eleyip karıştırıyoruz.
- Borcama yağlı kağıt koyup karışımımızı dökelim.
- Üzerine çörek otu ve susam serpiştiriyoruz.
- 180 derece de 35 dakika pişiriyoruz. Fırından fırına pişirme müddeti değişiklik gösterebilir:).
Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




