Patatesli Ispanak Graten

Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram ıspanak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
- 3 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- Bir fiske tuz
- Bir fiske karabiber
Üzerine ;
- Rendelenmiş kaşar
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.
- Temizlenip doğranmış ıspanakları ekleyip kısık ateşte hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- İnce ince doğranmış, tuz ve sıvı yağ ile harmanlanmış patatesleri kare borcama diziyoruz.
- Üzerine ıspanaklı harcı döküyoruz.
- Beşamel sos için tencerede tereyağı ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavurup sütle buluşturuyoruz.
- En son tuz ve karabiberi atıp altını kapatıyoruz.
- Ispanakların üzerini beşamel sos ile kapatıyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




