Patatesli Ispanak Graten

Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram ıspanak
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 3 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir fiske tuz
  • Bir fiske karabiber

Üzerine ;

  • Rendelenmiş kaşar

Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanı koyup kavuruyoruz.
  2. Temizlenip doğranmış ıspanakları ekleyip kısık ateşte hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. İnce ince doğranmış, tuz ve sıvı yağ ile harmanlanmış patatesleri kare borcama diziyoruz.
  4. Üzerine ıspanaklı harcı döküyoruz.
  5. Beşamel sos için tencerede tereyağı ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavurup sütle buluşturuyoruz.
  6. En son tuz ve karabiberi atıp altını kapatıyoruz.
  7. Ispanakların üzerini beşamel sos ile kapatıyoruz.
  8. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı
Maklube
Mercimek Çorba Sade ve Yağsız
Karamelize Soğan Soslu Tavuk
Şekersiz Tahinli Islak Kek
Süt Mısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |