Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
İç harcı için;
- 4 tane patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağından az eksik su yahut 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Yüzüne sürmek için;
- 1 tane yumurta
- Susam yahut çörek otu isteğe bağlı
Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri soyup küp küp doğrayıp tenceremize alıp üzerini su kaplayana kadar su ekleyip haşlanmaya bırakalım.
- Soğanımızı küçük doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı baharatlarını ve haşladığımız patatesleri ekleyip eze eze karıştıralım.
- İç harcımız hazır isterseniz istediğiniz bir baharat ekleyebilirsiniz.
- Her bir yufkamızı dörde bölelim. Sos gereçlerini karıştırıp yufkalarımızı bu karışımı sürelim.
- Yufkamızın uç kısmına patatesli harcımızı koyup sıkı olmayacak halde saralım.
- Uç kısmından içe yanlışsız kıvırıp gül formunu verelim.
- Kalan sosu böreklerimizin üzerine gezdirelim. 5 dk kadar bekletelim.
- Bir tane tüm yumurtayı kırıp böreklerin üzerine sürelim.
- İster sade ister çörek otu susam serpip pişirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede uygunca kızarana kadar pişirelim.
- Böreğimiz fırından çıkınca birinci sıcaklığını atsın servise hazır. Afiyet olsun 👌🫠.
📌Her kesim yufkaya sosunu sürmeden evvel sosu karıştıralım ki sıvı yağla su yufkaya eşit dağılsın.
📌Böreği dondurucuya koyucaksanız yumurta sarısı sürmeyelim. Pişireceğiniz vakit çıkarın ılısın yumurta sarısının içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyerek yüzüne sürüp pişirebilirsiniz.
📌Böreği sonraki güne pişireceksiniz yumurtayı sürmeyip kalan sosu böreklerin üzerine döküp streçleyip buzdolabına koyup sabah yumurtasını sürüp pişirebilirsiniz.
Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













