Patatesli El Açması Börek
Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
- 4 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı yağ
- İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.
Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; 5 su bardağı un, 1 paket kuru maya, tuz ve şekeri ekleyip kaşıkla karıştırın. Daha sonra ortasında çukur açıp yağı ve suyu ek edip kaşıkla karıştırın. Daha sonra kıvamı katılaşınca elimizle yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalandıralım.
- İç harç için; 4 orta uzunluk patates, 1 orta uzunluk soğanı rendeleyelim. Daha sonra suyunu sıkalım bir kabın içine alalım. 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı yağı ekleyip karıştıralım. İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzu tepsimize nazaran iki eşit modüle bölelim. Bir yumağımızı un yardımı ile tepsinin boyutunda açalım.
- Önceden yağladığımız tepsiye alalım. Hamurun hava alması için üzerini çatal ile delikler açıyoruz. Üzerine iç harcımızı koyalım.
- Ayırdığımız başka yumağımızı da açalım. Tepsimize alım ve kenar kısımlarını elimizle bastıralım. Böreğimizi dilimleyelim üzerine 1 yumurta sürelim. Üzerine çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









