Patatesli Domatesli Tavuk Fırın

Patatesli Domatesli Tavuk Fırın Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk
- 4 adet orta uzunluk patates
- 5 adet çeri domates
- 1 adet orta uzunluk soğan
Sosu için ;
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (biber yada domates salçası)
Patatesli Domatesli Tavuk Fırın Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizin göğsünü tüm olarak ayırıp buzluğa atıyoruz öteki bir yemekte kullanabilirsiniz.
- Geri kalan kısmını doğruyoruz güzelce yıkayıp süzgece alıyoruz suyu süzülsün.
- Ardından patateslerimizi soymadan güzelce yıkıyoruz ve ikiye bölüyoruz.
- Patateslerin üzerine bıçakla bi iki çizgi çekiyoruz baharatları uygunca çeksin diye ve patateslerimizi bir süzgece alıyoruz.
- Daha sonra derin bir kaba yarım çay bardağı sıvı yağı ,salçayı ,1 tatlı kaşığı tuzu ve baharatlarımızı koyup 1 diş sarımsak rendeleyip güzelce karıştırıyoruz .
- Daha sonra doğradığımız eti baharatları koyduğumuz kaba alıp bi 2 dakika karıştırıyoruz.
- Doğradığımız patatesleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz fırın tepsisine bir adet soğanımızı 6 kesime bölüp diziyoruz ve harmanladığımız eti patatesi diziyoruz .
- Patateslerimizin kabuklu kısmı altta kalacak formda diziyoruz ve çeri domateslerimizide en üste diziyoruz .
- Sosları hazırladığımız kaba yarım çay bardağı su ekleyip tepsimizin üzerine gezdirip fırına koyup 200 derecede pişiriyoruz afiyet olsun ☺️👌🌸.
Patatesli Domatesli Tavuk Fırın Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








