Patatesli Domatesli Fırın Yemeği
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk patates (elma dilimi formunda doğranmış)
- 2 adet domates (küçük doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
- 1 orta uzunluk soğan (yarım ay doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (opsiyonel)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik (damak tadına göre)
- 1 su bardağı sıcak su
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri elma dilimi biçiminde doğrayalım.
- Doğranmış domates, biber, soğan ve sarımsağı patateslerle birlikte bir kaba koyalım.
- Bir öteki kaba salça, yağ, baharatlar ve sıcak suyu ekleyelim. Yeterlice karıştıralım o denli ki tüm sebzeler sosla kaplansın.
- Karışımı fırın tepsisine eşit halde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 35-40 dakika pişir.
- Sürenin yarısında fırını ocaktan alıp tahta kaşık yardımıyla bir alt üst edebiliriz. Sebzeler eşit formda pişsin diye.
- Patatesler yumuşayıp üzeri hafif kızardığında yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






