Patatesli Çörek
Patatesli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 paket kabartma tozu
- 3 büyük uzunluk patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
Üzeri için;
- Çörekotu yada susam
Patatesli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta tuz ve şekeri bi kaba alalım ortalama iki dakika çırpalım.
- Sırasıyla yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpalım.
- Sonra un kabartma tozu ve baharatlarını ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Küp küp doğranmış patateslerimizi de ekleyelim.
- Son olarak da küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyelim.
- Spatula yada kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Yağlanmış kare borcama çörek harcımızı eşit bi halde dökelim ve üzerine susam yada çörekotu serpelim.
- Önceden ısotılmış 180° yada 200°lik fırında altı üstü pişene kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.
Patatesli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











