Patatesli Çıtır Börek
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Börek için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke ( elma ya da üzüm )
- 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak zevkinize göre)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu ya da susam
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım. Soğuyunca ezelim.
- Sıvı yağı ekleyip soğanı kavuralım.
- Ardından haşladığımız patatesleri ve baharatları ekleyip 2 dk kadar kavuralım.
- Yufkaları üçgen biçimde keselim ve un,sirke ve sıvı yağı karıştırıp sosu elde edelim.
- Üçgen halinde kestiğimiz yufkaya için harcı ekleyip uç kısmına sosu sürüp tepsiye yerleştirilir ve en son yumurta sarısını sürüp isterseniz susam ya da çörek otu kullanın.
- 180 derecede pişirebilirsiniz.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







