Patatesli Çıtır Börek

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

Börek için:

  •  4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke ( elma ya da üzüm )
  • 3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  •  4 adet orta uzunluk patates
  •  2 yemek kaşığı sıvı yağ
  •  1 adet soğan
  •  1 tatlı kaşığı nane
  •  1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  •  1 çay kaşığı pul biber
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (damak zevkinize göre)

Üzeri için:

  •  1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu ya da susam

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayalım. Soğuyunca ezelim.
  2. Sıvı yağı ekleyip soğanı kavuralım.
  3. Ardından haşladığımız patatesleri ve baharatları ekleyip 2 dk kadar kavuralım.
  4. Yufkaları üçgen biçimde keselim ve un,sirke ve sıvı yağı karıştırıp sosu elde edelim.
  5. Üçgen halinde kestiğimiz yufkaya için harcı ekleyip uç kısmına sosu sürüp tepsiye yerleştirilir ve en son yumurta sarısını sürüp isterseniz susam ya da çörek otu kullanın.
  6. 180 derecede pişirebilirsiniz.

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Karnıyarık
Saçaklı Tatlı
Fellah Köftesi
Yoğurtlu Havuçlu Kereviz
Tavuk Tabanlı Pizza
Hdabla | © 2025 |