Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ

Üstü için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup ikiye bölüp haşlayalım.
  2. Patatesler haşlanana kadar soğanı yağda kavuralım, kavrulunca içine salçayı ekleyelim.
  3. Haşlanan patatesleri süzgeçten geçirip ezelim daha sonra kavrulan soğanı içine ekleyelim.
  4. Baharatları da ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Yufka sosu için bi kaba süt, yağ ve bir adet yumurtayı karıştıralım.
  6. Yufkaları dörte bölüp hazırladığımız sosu fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürelim daha sonra patatesli harcı yayıp gül formunu verelim.
  7. En son kalan sosa bir adet yumurta kırıp böreklerin üstüne sürelim.
  8. Alt üst fanlı ayarda 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeritli Peynirli Poğaça
Bebek Mücver
Sütlü Mantar Çorbası
Semizotlu Mercimekli Sağlıklı Yemek
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam
Soğuk Baklava
Hdabla | © 2025 |