Patatesli Börek
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harcı için;
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak az sıvı yağ
Üstü için;
- 1 adet yumurta sarısı
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup ikiye bölüp haşlayalım.
- Patatesler haşlanana kadar soğanı yağda kavuralım, kavrulunca içine salçayı ekleyelim.
- Haşlanan patatesleri süzgeçten geçirip ezelim daha sonra kavrulan soğanı içine ekleyelim.
- Baharatları da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yufka sosu için bi kaba süt, yağ ve bir adet yumurtayı karıştıralım.
- Yufkaları dörte bölüp hazırladığımız sosu fırça yardımıyla yufkanın üstüne sürelim daha sonra patatesli harcı yayıp gül formunu verelim.
- En son kalan sosa bir adet yumurta kırıp böreklerin üstüne sürelim.
- Alt üst fanlı ayarda 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







